ALMERE - Michaëlla Krajicek heeft zich teruggetrokken van het ITF-toernooi in het Duitse Ismaning. De tennisster heeft last van bronchitis. 

''Ik gebruik nu antibiotica voor de komende zeven tot tien dagen. Ik hoop daarna de training te kunnen hervatten'', laat Krajicek dinsdag via Facebook weten.

Ze zal deze maand nog wel twee ITF-toernooien spelen in Istanbul en Dubai. Ook doet ze in december mee aan de Masters in Nederland. Krajicek maakte de afgelopen weken behoorlijk wat progressie op de wereldranglijst.

''Ik sta nu 108. Het zou geweldig zijn als ik het jaar in de top 100 kan eindigen. Maar dat is een bonus, eerst moet ik weer gezond worden.''

De Bakker

Thiemo de Bakker heeft zich teruggetrokken van het challengertoernooi in het Amerikaanse Charlottesville.

De Nederlander meldt op zijn website dat hij kampt met lichte rugklachten en geen risico wil nemen.

De Bakker moest vorige week al opgeven bij het toernooi in Tiburon. Hij staakte in de openingsronde na de eerste set de strijd omdat hij last had van zijn lies.

Nieuwe coach

De Bakker trainde de afgelopen weken met zijn nieuwe coach Ivica Ancic op de tennisacademie van Nick Bollettieri. De inwoner van Haarlem worstelt dit jaar doorlopend met fysieke problemen.

Hij is inmiddels afgezakt naar de 221e plek op de wereldranglijst. De Bakker sloot 2010 nog af als nummer 43 van de wereld. Voor de komende week heeft hij het toernooi in Knoxville op zijn programma staan.