AMSTERDAM - Jenson Button geniet van de overhand die hij momenteel heeft op zijn McLaren-teammaat Lewis Hamilton. De Engelsman finishte afgelopen zondag als tweede in de Indiase Grand Prix, vijf plaatsen voor zijn land- en teamgenoot.

Button vergrootte met de tweede plaats achter winnaar en wereldkampioen Sebastian Vettel zijn voorsprong op de overige gegadigden voor de tweede positie op de WK-ranglijst. Naast Hamilton eindigden ook Fernando Alonso en Mark Webber achter hem.

Button heeft met twee races te gaan dertien punten voorsprong op Alonso. Hamilton kijkt tegen een achterstand van 38 punten aan. In de laatste zeven Grands Prix eindigde hij, mede door de diverse incidenten waarbij Hamilton betrokken was, zes keer achter zijn teamgenoot.

Enorme uitdaging

"Als je iemand als Lewis, die bloedsnel is, in je team hebt en je finisht voor hem, betekent dat veel", zegt Button tegenover ESPN. "Hij is net als ik een wereldkampioen, dus hij staat niet bepaald stil."

"We willen allemaal onze teamgenoot verslaan, wat we ook zeggen. Zo is het nu eenmaal", stelt Button. "We hebben hetzelfde materiaal. Het is een enorme uitdaging om Lewis te verslaan, maar dat was juist de uitdaging die ik zocht toen ik hier kwam."

"Ik wilde weten waar ik nu eigenlijk stond in vergelijking met hem. Ik heb betere races dan Lewis gehad in de tweede seizoenshelft. Maar hij heeft ook fenomenale Grands Prix gereden, waarbij ik niet in staat was om bij hem in de buurt te komen."

Goede gevechten

Button blikt vooruit op 2012, zijn derde seizoen naast Hamilton bij McLaren.

"Lewis zal volgend jaar weer sterk zijn. Soms zou je willen dat hij iets langzamer was, maar dat is competitiviteit. Ik twijfel er niet aan dat we een paar goede gevechten gaan krijgen. Twee Britten die meestrijden om de titel."