EINDHOVEN - PSV is voor het tweede opeenvolgende jaar diep in de rode cijfers beland. De eredivisieclub uit Eindhoven heeft het seizoen 2010-2011 afgesloten met een verlies van 15,5 miljoen euro. Een jaar eerder kwam PSV 17,5 miljoen euro tekort.

De clubleiding liet dinsdag bij de presentatie van de jaarcijfers weten dat het resultaat iets beter is dan het verwachte verlies van circa twintig miljoen euro.

De lucratieve deal met de gemeente Eindhoven is niet opgenomen in het afgelopen boekjaar.

Eindhoven kocht eind juni voor zo'n 49 miljoen euro de grond onder het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang van de noodlijdende club, die tevens de beschikking kreeg over zo'n dertig miljoen euro aan leningen uit het bedrijfsleven.

Gestegen omzet

De omzet van PSV steeg weliswaar van bijna 52 naar ruim 55 miljoen euro, maar daar tegenover staan ook toegenomen kosten: van 57,6 naar 59,3 miljoen euro.

De Eindhovenaren genereerden extra inkomsten door onder meer toegenomen sponsorbedragen, het bereiken van de kwartfinale in de Europa League en een bedrag van 1 miljoen euro dat de club nog kreeg van Valencia naar aanleiding van de overgang enkele jaren terug van trainer Ronald Koeman.

Afslanking

In een poging de kosten te verminderen heeft PSV de organisatie afgeslankt (van 188 naar 181 fulltimewerknemers) en is het premiestelsel voor de spelers aangepast.

Daarnaast werkt de club nu met een salarisplafond van één miljoen euro waarin alleen in uitzonderlijke gevallen van wordt afgeweken. Met die aanpassingen, en verwachte hogere opbrengen, rekent de clubleiding er op dat het financiële resultaat de komende jaren aanzienlijk verbetert.