EINDHOVEN - Georginio Wijnaldum was afgelopen zaterdag in de topper tegen FC Twente één van de grote uitblinkers bij PSV. Hij deed wat trainer Fred Rutten van hem verwacht: dribbelen en onrust stoken bij de tegenstander.

"Ik krijg de vrijheid," vertelt de middenvelder in het nieuwe magazine van NUsport.

"Bij Feyenoord werd wel eens gezegd dat ik meer moest overspelen, dat ik te veel met mijn hoofd naar beneden liep."

"Bij PSV moedigen ze me alleen maar aan. Ook mijn teamgenoten. Als ik mijn tegenstander passeer, hebben we voorin een man extra en kunnen we gevaarlijk worden."

Samenwerking

Wijnaldum is erg te spreken over de samenwerking met de andere twee middenvelders bij PSV: Ola Toivonen en Kevin Strootman.

"We zijn al aardig op elkaar ingespeeld. Het mooie is: Toivonen speelt aanvallend, ik speel aanvallend en Strootman speelt ook best aanvallend. Toch is er evenwicht. Gaat de ene speler naar voren, dan blijft de andere hangen."

Bang

Daardoor is het middenveld van PSV volgens de geboren Rotterdammer lastig te bespelen. "Er zit variatie in ons spel."

"Tegenstanders zakken steeds verder in, zijn bang. Dat merkten we bijvoorbeeld in de thuiswedstrijd tegen Ajax, ze dekten niet door. Alleen Vitesse en FC Twente hadden lef."

In het nieuwe magazine van NUsport, dat nu in de winkel ligt en online te bestellen is, staat een uitgebreid interview met Georginio Wijnaldum.