AMSTERDAM - Newcastle United is na tien competitieduels nog steeds ongeslagen. De 'Magpies' waren maandag met 1-3 te sterk voor Stoke City. 

Demba Ba was de grote man bij de ploeg van manager Alan Pardew. De Senegalees maakte alle doelpunten voor de bezoekers waar Tim Krul het doel verdedigde. 

Jonathan Walters deed een kwartier voor tijd iets terug voor Stoke, maar een goed resultaat zat er niet meer in voor de 'Potters'. 

Newcastle United klimt door de zege naar de derde plaats in de Premier League. De achterstand op nummer twee Manchester United bedraagt 'slechts' één punt. Koploper Manchester City heeft zes punten meer dan Newcastle.

Sevilla - Granada

Sevilla heeft maandag voor het eerst dit seizoen een competitieduel verloren. De Spaanse ploeg was in eigen huis niet opgewassen tegen promovendus Granada: 1-2.

De 'Rojiblancos' begonnen nog goed aan het duel. Manu del Moral zette de thuisploeg na twee minuten op voorsprong.

Lange tijd leek Sevilla die vroege voorsprong vast te kunnen houden. Tien minuten voor tijd bracht Alex Geijo de ploegen weer in evenwicht. Mikel Rico zorgde in blessuretijd voor de verrassende zege van Granada.

Aansluiting kwijt

Door de nederlaag lijkt Sevilla voorlopig de aansluiting te verliezen met de Spaanse top. De ploeg van coach Marcelino García Toral staat nu vijfde op vier punten van de nummer vier Valencia. Het gat met koploper Real Madrid loopt op tot acht punten.

Granada dat tot aan maandag hekkensluiter was, geeft dat stokje over aan Getafe. De voorsprong op de nummer laatst bedraagt één punt.