AMSTERDAM - Een van de mogelijke oorzaken voor de verschillende aanrijdingen tussen Lewis Hamilton en Felipe Massa in de afgelopen Grands Prix is dat ze beiden onder druk staan door een sterker presterende teammaat.

Die mening is Martin Whitmarsh toegedaan. “Een fantastische coureur als Lewis vindt het niet leuk dat hij wordt verslagen door Jenson”, zegt de teambaas van McLaren tegen de BBC.

“Voor iedere coureur geldt hetzelfde: je wilt iedereen verslaan, maar het allerliefste ben je sneller dan je teammaat.”

Massa en Hamilton kwamen zondag in India al weer voor de zesde keer dit seizoen met elkaar in aanraking. Dit keer werd de Braziliaan bestraft voor het incident, waar de stewards de voorgaande keren Hamilton een sanctie oplegden.

Druk

Button verstevigde met een tweede plek in India zijn tweede plaats in de stand. Hamilton bekleedt met nog twee races voor de boeg de vijfde plaats, op 38 punten van zijn teammaat.

“Lewis voelt zich onder druk gezet door de prestaties van Button”, denkt Whitmarsh. “Ik wil ook niet dat hij zich erbij neerlegt dat hij wordt geklopt door Jenson. Net als zoals ik omgekeerd hoop dat Jenson er alles aan doet om Lewis te verslaan.”

Massa

Volgens Whitmarsh zit Massa bij Ferrari in hetzelfde schuitje. De Braziliaan legt het bijna elke race af tegen Fernando Alonso. “Felipe staat onder een enorme druk, dan probeer je dingen.”

De teambaas van McLaren spreekt de geruchten tegen dat er een soort vredesbijeenkomst tussen Hamilton en Massa zal worden georganiseerd. “Als volwassenen moeten ze er zelf zien uit te komen.”

Lees alles over de Formule 1 op NUsport