KERKRADE - Roda JC heeft zich zaterdag hersteld van de nederlaag eerder deze week tegen Ajax. De Limburgers versloegen zaterdagavond voor eigen publiek RKC Waalwijk met 2-1. Roda JC nam in de eerste helft een voorsprong van 2-0, maar Hoogendorp bracht in de slotfase de spanningen nog even terug.

NAC klopt Volendam

NAC is de tweede helft van de competitie begonnen met een 3-2-zege op Volendam. Na nog geen uur voetballen leidden de Bredanaars al met 3-0 dank zij doelpunten van Engelaar, Penders en Slot. In de slotfase kwam de winst nog in gevaar. Volendam veerde op met een goal van Putter. Het eerste balcontact van invaller Ouhsaine zorgde in de 82e minuut voor 3-2 en voor benauwde slotminuten aan Bredase kant.

Willem II geklopt op counter

Willem II liep zaterdagavond met open ogen in de val van FC Twente: 2-3. De sterk counterende Tukkers trokken zich niets aan van het Tilburgse overwicht, dat amper tot uitgespeelde kansen leidde. Voor FC Twente scoorden John en Ramzi voor rust (0-2). Daarna zorgde N'Kufo voor 0-3, voordat Quinn en Victoria konden tegen scoren: 2-3.

FC Zwolle nog vaster op laatste plaats

FC Zwolle is zaterdagavond nog vaster op de laatste plaats terecht gekomen. De hekkensluiter was op eigen veld kansloos (3-0) tegen RBC, het verschil met de nummer voorlaatst bedraagt inmiddels zes punten.

Lammens scoorde voor de Brabantse middenmoter in de eerste helft, De Graaf en invaller Luijten beslisten het duel na de rust. FC Zwolle speelde al na 25 minuten met tien man, nadat verdediger Roelofsen wegens het neerhalen van de doorgebroken Daelemans door scheidsrechter Braamhaar van het veld was gestuurd.

SC Heerenveen te sterk voor Vitesse

SC Heerenveen heeft de weg naar Europees voetbal ingezet met een kleine zege op Vitesse. De Friese ploeg won met 1-0 dankzij een vroege treffer van Knopper. Het elftal van Heerenveen telde slechts drie spelers uit Nederland. Het gerenoveerde Vitesse trad aan met liefst zes andere voetballers in vergelijking met de laatste competitiewedstrijd tegen PSV (1-1).