Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Petra Kvitova, WTA Championships

Kvitova nadert Wozniacki op WTA-ranglijst, Sjarapova uit top drie

RIJSWIJK - Petra Kvitova is Caroline Wozniacki tot op 115 punten genaderd op de maandag gepubliceerde mondiale tennisranglijst.
Door ANP/Novum

De Deense leidt het klassement met 7485 punten. Nummer drie Victoria Azarenka volgt al op ruime afstand met 6520 punten.

Maria Sjarapova viel weg uit de top drie. De Russische moest bij het door Kvitova gewonnen WTA Championship in Istanbul opgeven. Arantxa Rus, de hoogst genoteerde Nederlandse tennisster, zakte twee plaatsen: van 82 naar 84.

Bij de mannen was er in de top tien één wijziging. De Fransman Jo-Wilfried Tsonga, winnaar dit weekeinde in Wenen, steeg ten koste van de Amerikaan Mardy Fish een plaatsje: van negen naar acht. Robin Haase, de hoogst geklasseerde Nederlander, zakte één plaats. De Hagenaar staat nu 46e.

Haase

Bij de mannen staat Robin Haase ook deze week weer veertigste op de wereldranglijst. De Hagenaar verloor afgelopen week in Wenen in de eerste ronde van Jarkko Nieminen, maar dat deed zijn positie op de ranglijst geen kwaad.

Ook deze week in Basel krijgt Haase het niet makkelijk. Hij is in de eerste ronde aan Andy Murray gekoppeld.

Achter Haase is Thomas Schoorel de tweede Nederlander. De Amsterdammer zakte een plaats en is nu 130e. Igor Sijsling won twee posities en is de nieuwe nummer 145.

Ook Jesse Huta Galung (190) staat bij de beste tweehonderd tennissers. Thiemo de Bakker wil daar weer naartoe. Hij steeg een positie en staat nu 221e.

Djokovic

Aan de top van de wereldranglijst veranderde weinig. Novak Djokovic staat eerste voor Rafael Nadal, Murray en Roger Federer. David Ferrer is de laatste man in de top vijf. Robin Söderling blijft zesde en Tomas Berdych zevende.

Jo-Wilfried Tsonga steeg dankzij zijn toernooizege in Wenen van de negende naar de achtste plaats en dat ging ten koste van Mardy Fish.


Lees meer over:

Robin HaasePetra Kvitová

Aanbevolen artikelen