Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Wilfried Bony

Vitesse boekt zege bij De Graafschap, NEC klopt Utrecht

AMSTERDAM - Vitesse heeft zondag de Gelderse derby tegen De Graafschap gewonnen. Wilfried Bony zorgde twintig minuten voor tijd voor de enige treffer in Doetinchem: 0-1.
Door ANP/NUsport

Op de sfeervolle Vijverberg begon De Graafschap voorzichtig. Geen onnodige kansen weggeven stond centraal. Vitesse kon daardoor bouwen aan een veldoverwicht.

Vanuit het overvolle middenveld was het echter vrijwel onmogelijk de scherp bewaakte spits Bony te vinden.

Machteloos

Ook van de vleugels kwam de aanvoer aan Arnhemse kant nauwelijks door. De hangend op links spelende Nicky Hofs had te veel ruzie met de bal en op rechts voerde de grillige Giorgi Chanturia zijn individuele acties te ver door.

De defensie van De Graafschap kwam in de eerste helft dan ook nauwelijks in problemen. Doelman Yves De Winter moest alleen optreden bij een afstandsschot van Hofs.

Ook De Graafschap was aanvallend machteloos. De eenzame spits Rydell Poepon kwam niet los van zijn bewakers. Invaller-doelman Eloy Room, bij Vitesse vervanger van Piet Velthuizen die tijdens de warming up afhaakte, kreeg dan ook nauwelijks iets te doen.

Opportunistisch

De derby brandde pas echt los na 25 minuten in de tweede helft. Vitesse kwam toen op voorsprong nadat Bony op aangeven van Hofs de 0-1 binnen tikte.

Het was de achtste competitietreffer van de aanvaller. De Graafschap werd er door gedwongen het te voorzichtige spel om te zetten in meer opportunistisch spel.

Veel leverde dat De Graafschap niet op, want de defensie van Vitesse gaf geen kansen weg. Alleen Ted van de Pavert had een mogelijkheid. Hij schoot voorlangs. Vitesse kreeg door de aanvalsgolven van De Graafschap alle ruimte voor vlijmscherpe counters. Chanturia verzuimde daarbij de marge te verdubbelen.

Vitesse staat nu vierde met 21 punten uit elf wedstrijden. Met negen punten neemt De Graafschap de zestiende plaats in.


Lees meer over:

VitesseNECFC UtrechtDe Graafschap

Aanbevolen artikelen