AMSTERDAM - Teambaas Christian Horner kwam ook na de Grand Prix van India superlatieven tekort om zijn team, de baan en het organiserende land te lauweren. Zijn coureur Sebastian Vettel bezorgde het team tijdens de eerste race ooit in het Aziatische land alweer de elfde zege van het seizoen.

"Het is een uniek weekeinde voor ons", klonken de bekende woorden uit de mond van Horner. "Er ligt hier een fabelachtige baan. Het is een geweldige eerste Indiase Grand Prix geweest."

Naast de prestaties van Vettel, die zijn wereldtitel enkele weken geleden al prolongeerde, was het echter niet enkel goed nieuws voor de Red Bull-man.

Webber

Tweede coureur Mark Webber heeft nog geen race gewonnen dit seizoen en is het zicht op de tweede plaats in het kampioenschap kwijtgeraakt.

Webber is er daarnaast het gehele seizoen nog niet in geslaagd om een andere coureur bij de start in te halen. Een pijnlijke statistiek voor de Australische veteraan.

"Hij is zich daarvan bewust", gaf Horner toe. "Het was frustrerend dat we hem bij de start niet op de tweede plaats konden houden. Toch denk ik dat het een goede race van hem was en dat hij sterk zal terugkomen in Abu Dhabi en Brazilië."