AMSTERDAM - Sebastian Vettel sprak na afloop van zijn elfde overwinning van het seizoen van gemengde gevoelens. De Red Bull-coureur won de eerste Grand Prix van India, maar stond tegelijk stil bij de dood van Dan Wheldon en Marco Simoncelli.

De twee coureurs verloren in de afgelopen twee weken hun leven bij crashes in de IndyCar en MotoGP.

"Om eerlijk te zijn heb ik wel gemengde gevoelens. Er zijn twee collega's omgekomen", zei Vettel op de persconferentie. "We nemen elke keer weer bepaalde risico's en bidden dat alles goed komt. Nu word je er weer aan herinnerd wat er allemaal kan gebeuren."

Gladjes

Over zijn race was Vettel helder. "Het was een goede Grand Prix. Ik heb ervan genoten, het verliep gladjes. De auto was gebalanceerd en naar het einde toe voelde ik me steeds beter."

"Ik had een soort van gevecht met Jenson Button, die steeds in mijn spiegels bleef hangen. Vooral tijdens de pitstops kwam hij steeds dichtbij. We moeten echt uitzoeken waar we dan wat verliezen."

Record

Tijdens de laatste twee races van het seizoen kan Vettel het record aantal overwinningen (dertien) in één jaargang van Michael Schumacher evenaren. Hij denkt dan ook niet dat Red Bull Racing zal verslappen.

"Er is niet zoiets als dalende motivatie binnen het team. Iedereen blijft keihard werken aan oplossingen en verbeteringen. Ik geniet ervan om er naar te kijken, zo'n geoliede machine."