Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Hamilton zwaar teleurgesteld

AMSTERDAM - Lewis Hamilton kon na afloop van de Grand Prix van India alleen maar zijn excuses aanbieden aan zijn team. "Het team heeft hard gewerkt en verdiende een beter resultaat", verklaarde de zichtbaar aangeslagen Brit voor de camera van de BBC.
Door NUsport

Hamilton kwam als zevende over de streep. Die slechte klassering was vooral te wijten aan een touché met Ferrari-coureur Felipe Massa halverwege de wedstrijd.

De wereldkampioen van 2008 probeerde de Braziliaan in te halen en leek daarvoor de juiste lijn te hebben. Massa gooide de deur echter dicht en kwam daarbij in aanraking met de McLaren.

Overigens was het Massa die door de wedstrijdleiding werd bestraft voor de aanrijding. Het was voor het eerst dit seizoen dat Hamilton bij een incident op de baan betrokken was en daarvoor niet werd bestraft door de stewards.

Arm

"Ik probeerde hem in te halen en wij botsten met elkaar. Verder wil ik er niet veel over zeggen", aldus Hamilton, die duidelijk geen vrienden is met Massa. Het duo lag dit seizoen zowel op als naast de baan meerdere malen met elkaar overhoop.

Hamilton probeerde voor aanvang van de race nog de verslechterde relatie enigszins te herstellen. "Vlak voor de start stonden we naast elkaar. Felipe zei helemaal niets tegen me. Ik heb toen mijn arm om hem heen geslagen. Zonder resultaat."

Tegenvaller

De aanrijding betekende voor Hamilton de tweede zware tegenvaller van het weekeinde. Hij kwalificeerde zich aanvankelijk als tweede, maar werd drie plaatsen teruggezet omdat hij een dag eerder tijdens de vrije training zijn snelste ronde noteerde tijdens een gele vlag-situatie.

Teleurstelling over het weekeinde overheerste dan ook bij de McLaren-coureur. "Ik moet proberen weer beter in mijn vel te komen. Het zal in Abu Dhabi beter moeten."


Lees meer over:

Lewis HamiltonFelipe Massa

Aanbevolen artikelen