AMSTERDAM - Arsenal heeft zaterdag in een kolkende derby tegen Chelsea een belangrijke overwinning geboekt. Onder meer dankzij drie goals van Robin van Persie was de ploeg uit Noord-Londen de stadsgenoot met 3-5 de baas.

De wedstrijd op Stamford Bridge was een waar spektakelstuk, door het hoge tempo en de strijdlust die geleverd werd door beide ploegen.

Nadat beide clubs enkele mogelijkheden hadden om de score te openen was het Chelsea dat voor het eerst het net vond via routinier Frank Lampard. Ruim een kwartier later was het van Persie die de gelijkmaker verzorgde.

Terry

John Terry zorgde ervoor dat Chelsea met een goed gevoel de rust in ging, door in de 45ste minuut een corner binnen te werken.

Na de rust was het de tot dan toe ongelukkig spelende Arsenal-linksback André Santos die de 2-2 maakte, waarna Theo Walcott zes minuten later de ploeg uit Noord-Londen aan de leiding bracht.

Mata

Chelsea ging opzoek naar de gelijkmaker, en vond die tien minuten voor tijd via de voet van Juan Mata. De Spaanse middenvelder verschalkte Arsenal-doelman Wojciech Szczesny van buiten de zestien.

Arsenal greep even later echter alsnog de volle buit dankzij Van Persie, die geschutter in de verdediging van Chelsea koel afstrafte. In de blessuretijd schoot de Rotterdammer met een kiezelhard schot de wedstrijd definitief in het slot.