Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Webber: Wil geen hulp van Vettel

AMSTERDAM - Mark Webber wil niet dat zijn Red Bull-teamgenoot Sebastian Vettel posities cadeau gaat geven om de Australiër aan de tweede plaats in het kampioenschap te helpen.
Door NUsport

Met zowel de rijderstitel als de constructeurstitel in de tas voor Red Bull Racing is de tweede plaats van Webber het enige wat nog bereikt moet worden om het seizoen 2011 perfect af te ronden.

Webber staat momenteel vierde in de titelstrijd, waarin hij verwikkeld is met Jenson Button en Lewis Hamilton van McLaren en Fernando Alonso in de Ferrari. Het viertal staat binnen 26 punten van elkaar.

Teamorders

Teambaas Christian Horner gaf in de aanloop naar de Indiase Grand Prix aan dat teamorders tot de mogelijkheden behoren om Webber te helpen. De zesvoudig Grand Prix-winnaar heeft in 2011 nog geen race op zijn naam geschreven. Toch wil hij niet dat Vettel hem eventueel plaatsen cadeau doet.

"Er zal niets veranderen", zei Webber na afloop van de kwalificatie in India. "Het team heeft er veel over gesproken, maar ik zeg er niets over. Ik hoef tijdens het restant van het seizoen geen plekken van Vettel te krijgen."

Profijt

De Australiër start zondag als tweede, als gevolg van de straf die Hamilton vrijdag kreeg naar aanleiding van het negeren van een gele vlag. De Engelsman zette de tweede tijd neer, maar moet vijf plaatsen terug. Naast Webber profiteren ook Alonso en Button.

Webber gaf aan dat hij sneller had kunnen gaan, maar hij werd gehinderd door de gele vlaggen die langs de baan werden gezwaaid vanwege de schuiver van Felipe Massa in de slotminuut van de kwalificatie.

Uitdaging

"Het was een uitdaging voor ons allemaal. Het is een mooie baan, maar het is wel lastig om de strategie te bepalen en te voorspellen wat de banden doen. Ieder team heeft al van alles geprobeerd."

"Ik had het beter kunnen doen in de eerste sector van mijn eerste poging. Dat was feitelijk mijn enige ronde in Q3, omdat bij mijn tweede 'run' de vlaggen al uithingen vanwege het incident van Felipe."


Lees meer over:

Sebastian VettelRed Bull RacingMark Webber

Aanbevolen artikelen