ST. LOUIS - De St. Louis Cardinals hebben beslag gelegd op de titel in de Major League Baseball (MLB).

Voor de Cardinals is het de elfde titel uit de 129-jarige clubgeschiedenis. De ploeg was in 2006 voor het laatst de beste.

Het was de eerste keer sinds 2002 dat de World Series werden beslist in een zevende wedstrijd. Slagman David Freese was net als donderdag belangrijk voor de Cardinals.

Nadat de Rangers in de eerste inning op 0-2 waren gekomen, zorgde zijn rake klap ervoor dat Albert Pujols en Lance Berkman konden scoren.

Comeback

Een homerun van Allen Craig in de derde inning bracht de ploeg van manager Tony La Russa vervolgens aan de leiding. Rangers moest hierop het antwoord schuldig blijven en zag de opponent in de slotfase nog verder uitlopen.

“Deze comeback in de Series is geen toeval, we verdienen dit”, meldde Freese, die werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de World Series.

Tweede verlies

De Rangers verloren voor de tweede keer op rij de strijd om de World Series, als derde team in de geschiedenis na de Dodgers (1977-1978) en de Braves (1991-1992). Vorig jaar waren de San Francisco Giants te sterk. De ploeg was dit jaar echter dicht bij de eerste titel.

In de vorige wedstrijd stond de ploeg 7-5 voor in de negende inning, met twee uit en twee slag voor de Cardinals. Een derde slag of een vangbal zou de Texanen de titel brengen, maar Freese van de Cardinals wist twee teamgenoten naar de thuisplaat te brengen.

De stand in de wedstrijd kwam op 7-7 en de Cardinals wonnen in de verlenging. Een beslissende wedstrijd bleek nodig, waarin de Cardinals de klus afmaakten.

“Als er zich een gelegenheid aandient om te winnen, moet je die wel benutten. Het kan namelijk wel even duren voor je een nieuwe kans krijgt”, zei een teleurgestelde Rangers-manager Ron Washington.