BREDA - NAC mag na vrijdagavond en de overwinning op VVV Venlo (3-1) voorzichtig uitzien naar een veilige plaats in de middenmoot. 

De thuisclub klom twee plaatsen en liet de gevarenzone verder achter zich, de tegenstander staat daar nog middenin. 

De beweeglijke aanvallers van NAC, veel van positie wisselend, zaaiden onrust in de verdediging van het buiten de eigen Koel zo kwetsbare VVV.

De oogst bestond al in de eerste helft uit drie Bredase treffers. Weliswaar vielen de eerste twee daarvan uit spelhervattingen. 

Botteghin

Bij de 1-0 en 2-1 was een opvallende rol weggelegd voor Eric Botteghin. De Braziliaan, die na vijf jaar bij Zwolle in Breda is beland, opende in de vierde minuut de score.

Hij kopte de bal na een hoekschop van Robbert Schilder ongehinderd binnen, het was zijn eerste treffer voor zijn nieuwe club.

Twintig minuten later stond Botteghin opnieuw op het punt om te scoren, maar ditmaal werd hij opzichtig aan het shirt getrokken door Ferry de Regt die met zijn tweede gele kaart kon vertrekken. De weerstand van de bezoekers was daarmee tevens gebroken.

Gorter

Donny Gorter, bezig aan zijn honderdste wedstrijd voor NAC, benutte de strafschop. Kort voor de rust maakte een fraaie actie en dito schot van Ömer Bayram de tweede helft tot een formaliteit (3-1).

Amper één minuut na de openingstreffer had Bryan Linssen voor de gelijkmaker gezorgd. De Limburger hoefde daar weinig voor te doen, doelman Jelle ten Rouwelaar schoot de bal bij een uittrap tegen zijn lichaam en die caramboleerde tegen het net.

In de tweede helft kon aan Venlose kant alleen de 36-jarige doelman Wilko de Vogt zich onderscheiden. Hij redde bekwaam bij schoten van Anthony Lurling en Alex Schalk. De stemming zat er goed in tijdens het 'Avondje NAC', maar een hogere score kwam niet tot stand.