AMSTERDAM - Tijdens de oefensessies van vrijdag vielen de stoffige omstandigheden op en rond het Buddh International Circuit in India op.

“Dat wordt het verhaal van het weekeinde”, zei Sebastian Vettel na de trainingen. “Zeker als je achter iemand rijdt, kan het lastig zijn. Je zicht is heel beperkt. Ik denk wel dat de situatie zal verbeteren.”

De coureur van Red Bull Racing, die vrijdag de op één na snelste tijd klokte, is tevreden over de eerste kennismaking met het circuit.

“Het is pas vrijdag, dan is het nog niet zo belangrijk om bovenaan te staan. De auto voelde meteen goed. Het komt er hier op aan gefocust te blijven, want het circuit is vrij uitdagend. Een fout wordt snel afgestraft.”

Vettel is al sinds 9 oktober zeker van de wereldtitel. Zijn team Red Bull Racing stelde twee weken geleden ook de eindzege bij de constructeurs veilig.

Schumacher

Michael Schumacher verwacht eveneens dat de stof een belangrijke rol zal spelen tijdens de eerste Grand Prix van India. “Inhalen zal moeilijker dan anders zijn.”

Met een vijfde en 21e plaats kende de 42-jarige Duitser een wisselende vrijdag. “Het is altijd moeilijk om een goede balans te vinden voor de auto. ’s Middags lukte dat, ’s avonds niet.”