ZEIST - Het Nederlands elftal verblijft tijdens het EK van volgend jaar definitief in het Poolse Krakow. Dat heeft de KNVB vrijdag bekendgemaakt.

Oranje werkt de trainingen af in het Reymana Stadion, de thuishaven van Wisla Krakow. De voetbalbond koos verder voor het Sheraton Krakow Hotel als verblijfplaats.

Dat hotel ligt aan de rand van het centrum van Krakow, aan de oever van de rivier de Wisla.

''Ik ben bijzonder blij dat we erin zijn geslaagd om dit basiskamp vast te leggen'', aldus bondscoach Bert van Marwijk. ''Krakow heeft op mij een heel gastvrije en prettige indruk gemaakt."

"Het is een mooie stad, waar we hopelijk lang kunnen vertoeven.”

Ook Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal, is tevreden. ''Het is al een tijd een goed gebruik dat we ons in een vroeg stadium oriënteren op hotel- en trainingsaccommodatie. Mede hierdoor zijn we er opnieuw in geslaagd het basiskamp van onze eerste keuze vast te leggen.”

Loting

Of Oranje tijdens het EK de drie groepswedstrijden in Polen of Oekraïne speelt, hangt af van de loting op 2 december in Kiev. Daar wordt Nederland, dat groepshoofd is op basis van de UEFA-coëfficientenlijst, gekoppeld aan groep B (Charkov, Oekraïne) of groep C (Gdansk, Polen).

Ook als Nederland in groep B terechtkomt, blijft Krakow de uitvalsbasis van Oranje. De speelsteden in zowel Polen als Oekraïne zijn vanuit Krakow per vliegtuig goed te bereiken.