Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Johan Cruijff

'Kans op lijmen breuk bij Ajax groter dan vijftig procent'

AMSTERDAM - Volgens Keje Molenaar is de kans dat de breuk tussen Johan Cruijff en zijn collega-commissarissen bij Ajax kan worden gelijmd groter dan vijftig procent.
Door NUsport

Molenaar is een van de leden van de commissie die door Ajax’ ledenraad is ingesteld om te bekijken of de partijen nog op één lijn zijn te krijgen. Donderdag sprak hij met Cruijff.

“Ik acht de kans dat de breuk gelijmd kan worden groter dan vijftig procent. Er zijn wel wat obstakels, maar we gaan kijken of we die weg kunnen nemen”, laat Molenaar weten in De Telegraaf.

Halve waarheden

Woensdag lekte via de NOS een brief uit waarin Cruijffs collega-commissarissen Steven ten Have, Marjan Olfers, Edgar Davids en Paul Römer het de voormalige wereldvoetballer van het jaar verwijten dat hij de benoeming van Marco van Basten tot directeur voetbalzaken frustreerde.

“Het probleem met dit soort mensen is dat ze halve waarheden vertellen”, oordeelde Cruijff donderdag over het kwartet andere toezichthouders.

Gelekte brieven

Vrijdag bericht ook het Algemeen Dagblad uit aan Cruijff gerichte brieven van zijn medetoezichthouders. Davids, Ten Have, Römer en Olfers uiten hierin hun bezwaren bij de door Cruijff gewenste terugkeer van oud-directeur Maarten Fontein in een adviesraad.

“Fontein is destijds vetrokken met een regeling. (..) Naar onze mening is het gegeven de vertrekregeling en de wijze waarop Fontein daarmee is omgegaan moeilijk uitlegbaar dat hij terugkeert bij Ajax."

"Bovendien is hij een paar maanden na zijn vertrek in dienst getreden bij onze grote concurrent van dat moment AZ. Over Ajax heeft hij zich meerdere keren niet al te fraai uitgelaten.”

Eenheid

Molenaar beseft dat het niet eenvoudig wordt om de eenheid te herstellen. “Er is twijfel of het gaat lukken met Johan. Dat steek ik niet onder stoelen of banken."

"Mijn opdracht is om te kijken of we met z’n allen verder kunnen. Er is ons veel aan gelegen om Johan een prominente rol binnen Ajax te geven.”

In het nieuwe NUsport-magazine, dat nu in de winkel ligt en online bestelbaar is, staat een uitgebreide reportage over de ontwikkelingen op De Toekomst, in de directiekamer en bij het eerste elftal van Ajax.


Lees meer over:

AjaxJohan Cruijff

Aanbevolen artikelen