DEVENTER - Ajax-uit of de Eagles-uit, het is een wereld van verschil. Een kwestie van de juiste mentaliteit tonen, zo liet trainer Ronald Koeman van Feyenoord weten in zijn voorbeschouwing op de bekerwedstrijd tegen Go Ahead.

Vier dagen na de puike prestatie in de ArenA (1-1) ging de nog steeds labiele Rotterdamse ploeg op de uitverkochte Adelaarshorst pijnlijk onderuit: 2-1.

Go Ahead Eagles had nog iets goed te maken voor de pijnlijke nederlaag in het afgelopen weekeinde bij Sparta (4-1). Daardoor zakte de ambitieuze club naar de teleurstellende twaalfde plaats in de Jupiler League.

Oud-international Jan Kromkamp mocht tegen Feyenoord weer meedoen, als centrale verdediger voor de geblesseerde Dave Bus. De 31-jarige routinier ontbrak tegen Sparta, omdat hij geen trek had om op het Kasteel op de bank te zitten.

Fel

Na een indrukwekkend vuurwerk begon Go Ahead aan het duel zoals Feyenoord afgelopen zondag Ajax aanpakte: kort en fel op bal en tegenstander. De Rotterdamse ploeg wist zich geen raad met de gedreven thuisploeg. De bal ging op eigen helft veelvuldig breed of terug op doelman Kostas Kamprou, de vervanger van eerste keus Erwin Mulder.

De twintigjarige goalie leidde met slecht uitverdedigen de snelle openingstreffer van Go Ahead in. De vrijstaande Joey Suk haalde in de 7e minuut van 20 meter doeltreffend uit, 1-0.

Kunst- en vliegwerk

Halverwege de eerste helft nam Feyenoord het initiatief over. Met enig kunst- en vliegwerk en een knappe redding op een schot van Karim El Ahmadi haalde doelman Peter van der Vlag ongeslagen de rust.

Met iets meer energie begon Feyenoord aan de tweede helft. De beste kans was evenwel in de 54e minuut voor Jarchinio Antonia, die de bal net voorlangs tikte. Na een uur miste hij opnieuw in kansrijke positie. Maar toen was de stand al 2-0 dankzij een rake strafschop van Marnix Kolder, nadat hij zelf door Otman Bakkal was gevloerd.

Feyenoord kreeg daarna tegen het moegestreden Go Ahead nog wel een paar kansen, maar de sterke doelman Van der Vlag stond alleen een treffer van Ron Vlaar toe in de 89e minuut: 2-1.