Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Webber: Veiligheid is nooit perfect

AMSTERDAM - In de aanloop naar de eerste editie van de Grand Prix van India is veiligheid een 'trending topic' in de paddock.
Door NUsport

De dood van Dan Wheldon in de IndyCar en Marco Simoncelli in de MotoGP drukt Formule 1-coureurs met de neus op de feiten dat er risico’s kleven aan het beoefenen van hun sport.

Mark Webber vindt dat alle coureurs een steentje moeten bijdragen aan het verhogen van de veiligheid. De Australiër werd onlangs door Jackie Stewart genoemd als de ideale persoon die zijn eigen pionierswerk in de jaren zestig en zeventig op dit vlak kan voortzetten.

“Dankzij de inzet van Stewart is er veel verbeterd”, schrijft Webber in zijn column voor de BBC. “Na Imola ’94 (het weekeinde waarin Ayrton Senna en Roland Ratzenberger de dood vonden, red.) is er opnieuw een stap gezet."

"We moeten echter nooit onze koppen in het zand steken en beweren dat alles perfect is. Vanwege de hoge snelheden zal motorsport altijd gevaarlijk zijn."

Uitdagend

“Natuurlijk: het moet een beetje uitdagend blijven, maar als de kans zich aandient om de veiligheid te verbeteren, dienen we die altijd te benutten.”

Webber hoopt dat er zich veel ‘Stewarts’ bevinden onder de huidige lichting coureurs. “Ik zie echt niet alleen een rol voor mezelf. Het mooiste is als er coureurs van verschillende leeftijdsgroepen zich bezighouden met de veiligheid, van mezelf tot een jonkie als Jaime Alguersuari.”


Lees meer over:

Mark Webber

Aanbevolen artikelen