Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Juan José Cobo

Wellicht doorstart wielerploeg Geox

AMSTERDAM - Wellicht blijft de wielerploeg van Geox alsnog bestaan. Teammanager Joxean Fernandez Matxin van de formatie is in vergevorderde besprekingen met verschillende firma’s die mogelijk de sponsoring overnemen van de Italiaanse schoenenfabrikant.
Door NUsport

Matxin heeft tot 30 oktober om een bankgarantie te overleggen bij de wielerunie UCI. “We zijn heel optimistisch over de toekomst van de formatie, we zijn in gesprek met verschillende partijen”, meldt de Spanjaard aan Velo Nation.

Het terugtrekken van Geox uit de wielersport kwam vorige week als een grote verrassing. Afgelopen jaar beloofde het bedrijf tot en met 2016 in totaal vijftig miljoen euro in de ploeg te steken.

Mentsjov

“Een beter moment om in de wielersport te stappen is er eigenlijk niet”, zegt Matxin. “Voor een relatief klein bedrag sponsor je een sterk team in de WorldTour. Denis Mentsjov geldt als een van de favorieten in de Tour de France en ook Juan José Cobo zal sterk presteren in 2012.”

De UCI maakte woensdag bekend dat als Geox geen nieuwe sponsor vindt, de mogelijkheid aanwezig is dat Project 1t41, zoals Skil-Shimano nu heet, kans maakt om in aanmerking te komen voor de WorldTour. De Nederlandse equipe kwam vier punten tekort voor een plek in de top twintig.

Aanbevolen artikelen