Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Derek Fisher

Eindelijk schot in onderhandelingen NBA

NEW YORK - Een oplossing in het slepende arbeidsconflict in de NBA lijkt nu toch in het verschiet te liggen. Clubeigenaren en spelersvakbond kwamen donderdag positief uit een onderhandelingsronde van vijftien uur.
Door ANP

''Er is vooruitgang geboekt'', zei vakbondsvoorzitter Derek Fisher. ''Maar ik kan nog niet inschatten hoe dicht we bij een oplossing zijn.''

De impasse duurt al 119 dagen en zolang de clubs en spelers geen akkoord hebben over de verdeling van de miljarden dollars aan inkomsten, kan de competitie niet beginnen.

Het nieuwe NBA-seizoen zou op 1 november beginnen, maar is al met twee weken uitgesteld.

Krap

Beide partijen spraken de hoop uit dat binnen enkele dagen een overeenkomst op tafel kan liggen. In dat geval kan de competitie spoedig beginnen en zou het zelfs mogelijk zijn om de clubs nog een volledig seizoen van 82 wedstrijden te laten spelen. ''Het wordt krap, maar het kan'', aldus Fisher.

De twist spitst zich toe op de verdeling van geld. Afgelopen seizoen ging 57 procent van de 4,3 miljard dollar aan inkomsten naar de spelers. De clubs willen een 50-50 verdeling, de spelers eisen in elk geval 52,5 procent.


Lees meer over:

NBA

Aanbevolen artikelen