HOOGEVEEN - TVM blijft actief in de schaatssport. De verzekeraar maakte donderdag bekend het in 2012 aflopende contract met de langebaanploeg met twee jaar te verlengen, tot en met de Olympische Spelen in Sotsji.

Directeur Arjan Bos liet op de persconferentie wel weten dat het idee achter de sponsoring 'meer voor minder' wordt.

Ook bij de schaatsploeg zal het sponsorbedrag worden afgeroomd, maar Bos benadrukt dat er genoeg overblijft om prijzen te kunnen behalen.

Sanex

TVM, waar onder anderen de olympisch kampioenen Sven Kramer en Ireen Wüst voor uitkomen, is het grootste commerciële schaatsteam ter wereld.

Het bedrijf is sinds 2000 aan het schaatsen verbonden. In dat jaar nam TVM de ploeg van Sanex over.

Naast Kramer en Wüst schaatsen ook Simon Kuipers, Jorien Voorhuis, Jan Blokhuijsen en de gebroeders Wouter en Remco Olde Heuvel bij TVM.

A-licentie

TVM is komend schaatsseizoen het enige team met een A-licentie, waarvoor een team onder meer 125.000 euro moet betalen en daardoor meer mogelijkheden op gebied van hospitality en exposure krijgt. Bos vindt dat een zorgwekkende ontwikkeling.

''Het zou goed zijn voor de concurrentie en de schaatssport als er meer teams zouden zijn met een A-licentie'', vertelde hij in het hoofdkantoor van TVM in Hoogeveen.

Thialf

Ook is Bos van mening dat de schaatssport zich in alle opzichten moet blijven ontwikkelen. ''We zullen, ook als TVM, steeds meer de dialoog opzoeken om de sport innovatief te houden. Thialf is bijvoorbeeld ook niet meer wat het geweest is. In het buitenland bouwen ze allemaal nieuwe stadions, behalve hier. Gelukkig zijn daar nu wel plannen voor.''

Over de doelstelling van de schaatsploeg van TVM voor komend seizoen is Bos duidelijk. ''Ik verwacht wederom een aantal titels.''