LEKKERKERK - Michel Bik wil namens Anita Valen aangifte doen tegen Ruud Verbeek, de voormalige verzorger van de wielerploeg Powerplate Bik. De bestuursvoorzitter van de formatie reageert hiermee op de aangifte die Verbeek en ploegleider Ton Vrolijk donderdag wegens smaad tegen hem hebben gedaan.

Bik heeft Verbeek en Vrolijk beschuldigd van het opzettelijk drogeren van Valen en het stelen van fietsen. Valen reageerde vorig jaar positief op caffeïne. "Ik ontving gister een mail van Anita Valen waarin zij met zoveel woorden benadrukte dat zij geen caffeïnepillen heeft genomen", schrijft Bik vrijdag in een verklaring. "Dit stemt overeen met informatie die ik al eerder van een derde had ontvangen. Ik zie voor Ruud Verbeek geen enkele uitweg meer."

Anita Valen wenst zelf geen aangifte te doen. Bik ziet zich daarom genoodzaakt de aangifte te doen. "Ik wil echter eerst mijn fietsen terug. Die zaak zal ik eerst afronden."

'Voldoende steun'

"Ik ga me de komende dagen beraden over de situatie waarin de Bik-ploeg momenteel verkeert. Ik heb voldoende steun nodig om door te gaan. Voor mijn gevoel zijn nog meer rensters van de ploeg systematisch gedrogeerd. Deze rensters wil ik absoluut niet in mijn ploeg hebben. Maar gezien mijn inschatting zie ik de rensters meer als slachtoffer dan als dader."

Bik maakt zich niet druk over de aangifte die Vrolijk en Verbeek tegen hem hebben gedaan. In zijn ogen heeft hij niets fout gedaan. Vrolijk reageerde hetzelfde op de aangifte van Bik. "Ik wil eigenlijk ook niet meer reageren. Ik hoop alleen maar dat er zo snel mogelijk een einde komt aan deze zaak."