ISTANBUL - Maria Sjarapova heeft haar tweede nederlaag geleden in het WTA Championship en zich meteen daarna wegens een opspelende enkelblessure teruggetrokken uit het eindejaarstoernooi voor de top acht van 2011.

De als tweede geplaatste Russische was naar Istanbul was gekomen om Caroline Wozniacki van de eerste plaats van de wereldranglijst te verdringen, maar verloor woensdag ook van de Chinese Na Li: 6-7 (4) en 4-6. De partij duurde bijna twee uur.

Een dag eerder was de Australische Samantha Stosur al te sterk gebleken in twee sets. Diezelfde Stosur verloor woensdag in de zogeheten witte poule van Victoria Azarenka: 2-6 en 2-6.

Geen spijt

Sjarapova, die wordt vervangen door de Française Marion Bartoli, leek op tijd fit voor het met 4,9 miljoen dollar (3,5 miljoen euro) gedoteerde evenement in de Turkse metropool, maar redde het uiteindelijk niet. Ze had geen spijt van haar besluit te starten.

''Ik moet blij zijn dat ik snel genoeg ben hersteld om mezelf toch een kans te geven hier te spelen. Ik heb ook positieve dingen ervaren.''

Li werd ook lang gehinderd door knieklachten. Na de titel in Parijs (juni) won ze slechts zeven partijen. Woensdag kwam tot haar grote opluchting de achtste. ''Mijn zelfvertrouwen had na het Frans Open toch een behoorlijke deuk opgelopen.''

Wozniacki

In de ‘rode’ poule won laat op de avond Vera Zvonareva met 6-2, 4-6 en 6-3 van Caroline Wozniacki. Beide vrouwen hebben nu drie punten uit twee duels. Agnieszka Radwanska en Petra Kvitova kwamen niet in actie woensdag.

Wozniacki is er door het terugtrekken van Sjarapova wel zeker van dat ze 2011 afsluit als nummer één van de wereld.