AMSTERDAM - Lewis Hamilton is een verrijking voor de Formule 1 en van zijn type coureur zouden er meer in de sport moeten rondrijden. Dat is de mening van Bernie Ecclestone, die in de koningsklasse van de autosport aan de touwtjes trekt.

De Engelse miljardair wordt moe van alle beschuldigingen aan het adres van zijn jonge landgenoot.

De wereldkampioen van 2008 was dit seizoen bij diverse incidenten op de baan betrokken en wordt roekeloos rijgedrag verweten.

"Lewis is de kop van Jut", foetert Ecclestone in een interview met het magazine van NUsport. "Als hij crasht of iemand aantikt, dan loopt iedereen te zeiken dat hij een gevaar is."

"Ik zeg: we moesten er meer hebben als Hamilton. Hij is nog een echte coureur, een racer. Hij gaat er tenminste voor."

Schumacher

Ook voor de in 2010 teruggekeerde Michael Schumacher breekt Ecclestone een lans. Zoals van de Formule 1-baas te verwachten is, heeft hij daarbij vooral oog voor diens financiële factor.

"Natuurlijk is Michael nog steeds een troef voor de F1. Laat hem morgen los in de stad, en de oproerpolitie moet uitrukken. Een zegen voor de populariteit van de sport."

In het nieuwe NUsport-magazine, dat nu in de winkels ligt en online te bestellen is, staat deze week een uitgebreid interview met Ecclestone.