AMSTERDAM - Bondscoach Bert van Marwijk heeft de Ajacieden Vurnon Anita en Derk Boerrigter opgenomen in zijn voorselectie voor de oefenduels met Zwitserland (11 november) en Duitsland (15 november).

Het mogelijke oproepen van Anita lijkt verband te houden met de blessure van PSV'er Erik Pieters, die tot de winterstop is uitgeschakeld.

Anita kan net als Pieters als linksback fungeren. Ook Edson Braafheid komt voor die plek in aanmerking.

Boerrigter speelt bij Ajax op de linksbuitenpositie. Voor die plaats komt ook Arjen Robben in aanmerking, maar die is geblesseerd.

Elia

Eljero Elia speelt bij het Nederlands elftal ook regelmatig op de linkerflank. Hij is echter bankzitter bij Juventus. Elia zit wel bij de voorlopige groep van 26 spelers.

Van Marwijk maakt vrijdag zijn definitieve selectie bekend. Vrijdag 11 november speelt Nederland in de Amsterdam Arena tegen de Zwitsers, vier dagen later volgt in Hamburg de ontmoeting met Duitsland.

Naast Robben, Pieters en de langdurig uitgeschakelde Ibrahim Afellay en Hedwiges Maduro, kent Oranje geen blessuregevallen. Keeper Maarten Stekelenburg, die hersteld is van een hersenschudding, maakt ook weer deel uit van de voorlopige groep.

Volledige voorselectie:
Anita, Babel, Boerrigter, Van Bommel, Boulahrouz, Braafheid, Bruma, Elia, Heitinga, Huntelaar, Janssen, Luuk de Jong, Nigel de Jong, Krul, Kuijt, Mathijsen, Van Persie, Schaars, Sneijder, Stekelenburg, Strootman, Van der Vaart, Vlaar, Vorm, Van der Wiel, Wijnaldum.