ALKMAAR - AZ neemt het donderdag in de derde ronde van de KNVB-beker zonder Rasmus Elm en Simon Poulsen op tegen FC Dordrecht. 

Dat meldde trainer Gertjan Verbeek woensdag. Elm heeft last van zijn knieholte en hamstring. De Zweedse spelmaker gaat naar het ziekenhuis om de kwetsuur te laten onderzoeken.

De komende dagen moeten uitwijzen of de Zweedse spelmaker op tijd fit is voor de uitwedstrijd zondag tegen Heracles Almelo. Poulsen heeft knieklachten.

Dirk Marcellis brak afgelopen zondag zijn middenvoetsbeentje en ontbreekt waarschijnlijk tot de winterstop. Etiënne Reijnen is zijn vervanger op rechtsback. Het betekent dat Toine van Huizen op de bank terecht komt.

"Reijnen is voetballend beter", zo was Verbeek duidelijk. Giliano Wijnaldum, het broertje van PSV'er Georginio, maakt links achterin zijn debuut in de basis.

Viergever

Nick Viergever schuift van de laatste linie naar voren om de plek van Elm over te nemen. Zodoende komt er in de defensie een plek vrij voor Ragnar Klavan. Er is Verbeek veel aan gelegen om door te gaan in het bekertoernooi.

"Vorige keer hebben we er 120 minuten over gedaan. Het zou zonde zijn om er dan nu uit te vliegen", verwees Verbeek naar de zwaarbevochten zege in de vorige ronde op FC Groningen.

Wedkantoor Unibet verwacht dat AZ geen problemen krijgt met Dordrecht. Een winstpartij van de koploper in de eredivisie is goed voor 1,22 keer de inzet. Een stunt van de thuisploeg uit de Jupiler League levert het tienvoudige op.