AMSTERDAM - De stoelendans in de Ajax-directie is nog steeds in volle gang. Ook Wim Jonk werd genoemd als kandidaat voor de portefeuille technische zaken.

In NUsport-magazine reageert het huidige hoofd jeugdopleiding hierop.

"Er wordt zoveel geschreven. Ik heb altijd aangegeven dat de basis op het veld ligt voor mij. Dat is ook voor iedereen helder geweest."

"Voor mij is het geen optie. Je moet eerst zorgen dat alles op het veld klopt voordat je allerlei dingen erbij verzint. Daar ligt nu mijn taak."

Professionaliteit

Jonk, tevens actief als techniektrainer, voert al enige maanden hervormingen op De Toekomst door. Het ontbreken van een algemeen of technisch directeur staat die niet in de weg.

"We wachten af wat er gebeurt en doen ondertussen ons werk met volle overtuiging. Voor de rest hebben we te maken met de huidige directie waar we dingen mee afhandelen. Dat doen we vanuit onze professionaliteit."

Onzeker

Sommige jeugdtrainers moesten wennen aan de nieuwe ideeën, maar Jonk merkt dat de meesten het 'heel plezierig vinden' hoe er nu gewerkt wordt. Hij voelt 'heel veel positiviteit' om zich heen.

"Kijk, bij elk bedrijf dat dingen anders wil opzetten, volgen veranderingen. Dan heb je altijd mensen die onzeker zijn. Maar mensen hoeven niet onzeker te zijn als ze geloven in hun eigen kwaliteiten."

In het nieuwe NUsport-magazine, dat nu in de winkels ligt, staat een uitgebreide reportage over de ontwikkelingen bij Ajax.