AMSTERDAM - PSV heeft de van een zware knieblessure revaliderende Jonathan Reis dinsdag een contract voor een half jaar aangeboden. De Braziliaanse spits zou volgens het voorstel van technisch manager Marcel Brands op 1 januari weer bij de Eindhovenaren aansluiten.

PSV krijgt wanneer Reis tekent direct de mogelijkheid tot een langere verbintenis, mochten het herstel en de terugkeer van de aanvaller slagen, zo meldt Voetbal International.

Renato Moura, de zaakwaarnemer van Reis, zet in op een contract met een langere looptijd. De onderhandelingen tussen PSV en Moura lopen nog.

Reis raakte in december 2010 zwaar geblesseerd bij een duel met toenmalig Roda JC-doelman Przemyslaw Tyton, die inmiddels ook deel uitmaakt van de selectie van trainer Fred Rutten.

Stabiel

Afgelopen maandag keerde de spits terug in Eindhoven om zich te laten checken door de medische staf, die Reis ook in het restant van zijn herstel blijft begeleiden.

De knie van Reis bleek bij de keuring stabieler dan vooraf ingeschat. Medici schatten de kans op volledig herstel een stuk hoger in dan aanvankelijk. Het uitblijven van garanties noopt PSV echter tot het voorleggen van een korte verbintenis.

Steadman

De Eindhovense club wil ook de verdere resultaten van het medische onderzoek nog afwachten.

De foto's die de afgelopen dagen zijn gemaakt van de rechterknie van Reis, heeft PSV opgestuurd naar de Amerikaanse chirurg Richard Steadman, die de spits begin dit jaar twee keer opereerde.