AMSTERDAM - Kevin van Impe completeert mogelijk de selectie van de Nederlandse wielerploeg Vacansoleil-DCM voor komend seizoen. De dertigjarige Belg zou als meesterknecht kunnen dienen in de klassiekers.

Teammanager Daan Luijkx bevestigt tegenover NUsport dat Van Impe wellicht de laatste plek binnen de selectie opvult.

"Maar dat is nog niet zeker. Hij is één van de kandidaten. We kijken momenteel naar renners met verschillende kwaliteiten en Kevin is daar één van."

Van Impe reed de afgelopen zes jaar voor QuickStep. In 2009 boekte de neef van oud-Tourwinnaar Lucien van Impe zijn grootste succes door de Vlaamse klassieker Dwars door Vlaanderen op zijn naam te schrijven.

Klassiekers

De keuze lijkt te gaan tussen een renner die van hulp kan zijn in de klassiekers en een renner die in de rondes bergop lang mee kan. Door het waarschijnlijke behouden van de WorldTour-status lijkt Vacansoleil ook komend seizoen verzekerd van een startbewijs voor de drie grote wielerronden.

Luijkx benadrukt echter ook het belang van de klassiekers voor de ploeg. "In de kasseienklassiekers hebben we met Stijn Devolder en Björn Leukemans twee sterke renners en voor de heuvelklassiekers beschikken we over renners als Johnny Hoogerland en Wout Poels."

De strategie tijdens de grote ronden zal komend seizoen dan ook niet anders zijn dan de afgelopen jaargang. "In de Giro en de Vuelta gaan we voor dagsucces, naar de Tour sturen we vrijbuiters."