AMSTERDAM - Jos Verstappen rijdt dit jaar voor Jordan. "Eddie Jordan heeft telefonisch zijn woord gegeven", aldus hoofdsponsor Trust van Verstappen, Michel Perridon. Komende dagen zal tussen beide partijen de overeenkomst worden uitgewerkt om tot een definitief akkoord te komen.

"Dit betekent dat zodra de contracten uitgewerkt en getekend zijn, Jos Verstappen komend seizoen in de EJ14 op de grid zal verschijnen," zo meldt Trust in een persbericht. "We zijn blij dat we weer een stap verder zijn. Jos is een uitstekende rijder met een enorme staat van dienst die absoluut een stoel in de Formule 1 verdient." Trust had Jordan tot vrijdagmiddag 17.00 uur de tijd gegeven om duidelijkheid te krijgen over de toekomst van Verstappen.

Ook Verstappens manager Raymond Vermeulen heeft contact gehad met Jordan. "We praten weer verder met het team", zegt hij op de website van Verstappen. "Er moeten nog wat nadere zaken worden uitgewerkt. Verder is er met Jordan afgesproken om 'volledige geluidsstilte' in acht te nemen. Dus daar ga ik me nu ook aanhouden."