ENSCHEDE - FC Twente treedt woensdag zonder Peter Wisgerhof en Marc Janko aan tegen topklasser SC Genemuiden in de derde ronde van de KNVB-beker.

Dat meldt de Enschedese club dinsdag op de website. Verdediger Wisgerhof kampt met enkelklachten. Aanvaller Janko heeft last van zijn knie.

Twente speelt tegen Genemuiden in een uitverkochte Veste. Het is voor het eerst dat het stadion, na de verbouwing, plaats biedt aan 30.000 bezoekers.

Adriaanse maakte ook de opstelling alvast bekend. Leroy Fer mag weer eens in de basis starten, net als Nacer Chadli. Voor laatstgenoemde is het zijn eerste basisplaats sinds zijn rentree na een knieblessure. Jongeling Nick Marsman verdedigt het doel.

De defensie bestaat uit Tim Cornellise, Rasmus Bengtsson, Douglas en Thilo Leugers. Fer vormt met Willem Janssen een blok op het middenveld en de aanvallende impulsen moeten komen van Steven Berghuis, Luuk de Jong, Chadli en Emir Bajrami.

PSV

Ondans het feit dat Twente zaterdag de competitietopper tegen PSV speelt, wil Adriaanse niets aan het toeval overlaten tegen de amateurs. ''Ik heb vaak genoeg gezien dat het bij dit soort wedstrijden mis kan gaan, wij nemen dit duel dan ook uiterst serieus.”

De coach verwacht overigens dat Janko en Wisgerhof zaterdag weer kunnen spelen. ''Janko heeft zondag tegen Groningen een trap gehad net boven zijn knie, daar heeft hij last van. Voor PSV denk ik niet dat het een probleem zal zijn.”

Ook Wisgerhof liep in het duel met Groningen (1-1) een kwetsuur op. “Hij is door zijn enkel gegaan, maar heeft daar geen letsel aan over gehouden. Tegen PSV kan hij er hopelijk weer bij zijn.''