AMSTERDAM - John Terry moet zich mogelijk bij de politie verantwoorden vanwege vermeende racistische aantijgingen aan het adres van Anton Ferdinand. Scotland Yard heeft na aangifte van een supporter een onderzoek ingesteld.

De aanvoerder van Chelsea zou de beledigende taal hebben uitgeslagen tijdens de met 1-0 verloren Premier League-wedstrijd van zondag tegen Queens Park Rangers.

Terry ontkent in alle toonaarden zich aan racisme schuldig te hebben gemaakt en kan rekenen op de volledige steun van zijn club.

Ferdinand heeft voorlopig geen officiële aanklacht tegen de middenvelder ingediend. De broer van Manchester United-verdediger Rio zat maandagavond met het bestuur van QPR om de tafel om mogelijke stappen te bespreken.

De zaak kwam aan het rollen door beelden op internet en de claim van een supporter bij de politie.

Verhit

In het verhitte duel kreeg Chelsea al voor de rust twee rode kaarten. Arbiter Chris Foy deelde negen gele prenten uit. Terry had flinke discussies met zowel Foy als Ferdinand.

''Anton en ik hebben na de wedstrijd tien minuten gepraat in de kleedkamer. Er is geen probleem tussen ons'', verklaarde Terry. ''Racistische uitlatingen zal je uit mijn mond nooit horen.''

Vorige week werd de Premier League al opgeschrikt vanwege een soortgelijk incident. Luis Suarez zou in de wedstrijd Liverpool - Manchester United tegenstander Patrice Evra racistisch hebben bejegend. In die zaak is de voetbalbond FA een onderzoek gestart.