ARLINGTON - De Texas Rangers hebben de vijfde wedstrijd in de World Series gewonnen. De honkballers versloegen de St. Louis Cardinals maandagnacht met 4-2. De Texanen hadden de overwinning wederom te danken aan slagman Mike Napoli.

Door de overwinning zijn de Texas Rangers op een 3-2 voorsprong gekomen in de World Series, de finale van de Major League Baseball.

Komende woensdag in St. Louis kunnen de Rangers in de best-of-seven serie de titel veiligstellen. De Texas Rangers hebben de World Series nog nooit gewonnen.

St. Louis Cardinals stapelde in het duel fout op fout. De ploeg had twaalf keer lopers in een scoringspositie, maar in die situatie werd slechts één maal raak geslagen.

Chaos

In de zevende inning deed een honkballer een kansloze poging om een honk te stelen, nadat hij een aanwijzing vanaf de dug-out had gemist.

Een slagbeurt later werd de chaos alleen maar groter. Tot twee keer toe werd de verkeerde pitcher naar de heuvel gestuurd.

Cardinalsmanager Tony La Russa riep per telefoon Jason Motte op, maar zijn assistenten hoorden in het luidruchtige Rangers Ballpark eerst de naam van Marc Rzepczynski en daarna die van Lance Lynn.

Pijnlijk

Met Rzepczynski op de heuvel produceerde Rangers-catcher Napoli tweehonkslag en stelde daarmee zijn ploeg in staat om op een 4-2-voorsprong te komen. Die marge gaf Rangers niet meer uit handen.

''Het moet nogal luidruchtig zijn geweest'', zei La Russa over de pijnlijke miscommunicatie. ''Ik moet de Rangersfans complimenteren, maar wellicht is het wel tijd om met 'oortjes' te komen of zo. Toen Lynn naar de heuvel kwam, zei ik: Oh, wat doe jij hier?''

Toch wilde La Russa niet alle schuld in de schoenen van de pitchers schuiven. Zijn equipe kreeg voldoende scoringsmogelijkheden, maar wist ze niet te verzilveren. ''Het is een hele teleurstellende en frustrerende nederlaag'', sprak de manager.

George W. Bush

Rangers werd in 1961 opgericht. Woensdag kan de equipe, met voormalig Amerikaans president George W. Bush als bekendste supporter, geschiedenis schrijven.

''We gaan ons best doen om zo goed mogelijk te spelen'', keek Rangersmanager Ron Washington vooruit. ''Als dat goed genoeg is, pakken we de titel. Zo niet, dan spelen we donderdag opnieuw.''