HOOGEVEEN - TVM verlegt zijn sponsoractiviteiten. De transportverzekeraar, die een schaatsteam bezit met de olympische kampioenen Sven Kramer en Ireen Wüst, wordt sponsor van het rallyteam XDakar.

Arjan Bos, president-directeur bij TVM, maakte dat dinsdag bekend.

Er is tussen beide partijen een eenjarige overeenkomst getekend. ''Maar we hebben de intentie om langer met elkaar door te gaan'', aldus Bos.

Het team bestaat uit vier wedstrijdvoertuigen. De Brabanders Erik van Loon, Peter van den Bosch, Eimbert Timmermans en Frits van Eerd nemen begin januari als coureurs deel aan de befaamde Dakar Rally.

De monstertocht gaat door Chili en Argentinië. Van Loon, vorig jaar elfde, is de enige coureur van het viertal die in de categorie auto's uitkomst. De overige drie rijden in trucks.

Topklassering

''Wil je serieus meedoen voor een topklassering, dan moet je dat doen met een team met goede wagens’’, zegt Van den Bosch, die afgelopen week met zijn collega’s in de Noord-Afrikaanse Sahara trainde. ''We hebben al het materiaal uitgebreid getest en zijn nu klaar met onze voorbereidingen op de Dakar Rally.’’

Aanstaande donderdag heeft TVM een persconferentie over de schaatsploeg gepland. De contracten van alle coaches, rijders en andere begeleiders lopen na dit seizoen af.

De grootste schaatssponsor van de wereld is dan twaalf jaar lang geldschieter geweest. Bos wil niet reageren op de vraag of de geldkraan in het schaatsen wordt dichtgedraaid.