AMSTERDAM - Thomas Dekker zal in komende weken langs gaan bij het wereldantidopingagentschap WADA in Lausanne om vragen te beantwoorden over doping in de wielrennerij.

De Nederlander had het bezoek eerder dit jaar schriftelijk al toegezegd, maar Cyclingnews meldt dat Dekker binnenkort daadwerkelijk naar Zwitserland zal vertrekken.

"Eerst moet zijn contract met een ploeg rond zijn, daarna reist hij naar Lausanne voor een gesprek met WADA'', zei Dekkers manager Martijn Berkhout maandag.

De 27-jarige renner was zelf van 2009 tot en met 2011 geschorst, omdat hij betrapt was op het gebruik van EPO.

Transparant

"Ik zal volledig meewerken aan vragen die u mogelijk heeft in verband met mijn kennis van dopinggebruik in de wereld van de professionele wielrennerij", zo schreef Dekker in april aan het WADA.

In een recente e-mail aan Cyclingnews legt de oud-renner van Rabobank uit waarom hij bij het wereldantidopingagentschap langs wil gaan.

"Ik heb er voor gekozen om honderd procent transparant te zijn richting het WADA over mijn verleden. Niet om mijn fouten goed te maken, maar om hen te helpen om effectiever te kunnen testen en om het gebruik van doping in de toekomst tegen te houden."

"Dit is geen 'deal' om hen te helpen met een of ander lopend onderzoek. Het is slechts mijn eigen wil om te helpen om de sport beter te maken. Punt."

Garmin-Cervelo

Sinds 1 juli van dit jaar koerst de Noord-Hollander weer. Vanaf augustus reed Dekker voor het Chipotle Development Team. Via deze opleidingsploeg van Garmin-Cervelo hoopte hij een contract voor volgend jaar bij een World-Tour-ploeg.