ROTTERDAM – John Guidetti is erg onder de indruk van zijn ploeggenoten bij Feyenoord, die hij zondag vanaf de bank zag schitteren tegen Ajax (1-1). De Zweedse huurspits van Manchester City, herstellende van een griepje, legt de lat hoog.

“Waar we dit seizoen eindigen is afwachten, maar ik denk aardig hoog,” zegt hij in het nieuwe NUsport-magazine.

“Misschien worden we zelfs wel kampioen. Alles is mogelijk. Maar laten we ons eerst maar richten op plaatsing voor Europees voetbal.”

Of hij na dit seizoen eventueel opnieuw aan Feyenoord verhuurd wil worden, kan Guidetti nog niet zeggen. ''Ik kijk nooit te ver vooruit. Op dit moment focus ik me alleen op dit seizoen bij Feyenoord.”

Zijn ambities zijn groot. “Natuurlijk, iedereen heeft dromen! Ik wil met Zweden het WK winnen, de Gouden Bal in ontvangst nemen als beste speler ter wereld en de eerste spits van Manchester City worden. Het liefst zo snel mogelijk allemaal. Maar je moet in het heden leven, hè. En voor nu is mijn eerste doel: morgen zo goed mogelijk trainen. Verder kijk ik niet.”

EK 2012

Toch heeft de negentienjarige spits al een volgend doel voor ogen. Hij hoopt op een plek in de Zweedse selectie voor het EK van 2012.

''Daar wil ik dit seizoen naartoe werken. Wat moet ik doen om dat doel te bereiken? Dáár focus ik me nu op. Zodat het me gaat lukken. Ik denk dat de kans groot is dat bondscoach Erik Hamrén me meeneemt naar het EK.”

In het nieuwe NUsport-magazine staat een uitgebreid interview met Guidetti.