AMSTERDAM - Johan Cruijff is erg te spreken over het niveau dat Feyenoord haalde tijdens de Klassieker zondag in de Arena (1-1). 

"Ze oogden heel volwassen, fris en ambitieus", zegt het lid van de Raad van Commissarissen van Ajax in zijn column in De Telegraaf.

Cruijff is blij om te zien dat Feyenoord na enkele magere jaren de weg omhoog weer gevonden lijkt te hebben. "Dat is niet alleen voor alle Rotterdamse supporters een goede zaak, ook voor het hele Nederlandse voetbal."

Europees

Volgens de Amsterdammer is het niet spelen van Europees voetbal één van de geheimen achter het goede spel van Feyenoord.

"Ajax, FC Twente en PSV verspeelden punten, terwijl AZ het tegen Roda behoorlijk moeilijk had. De combinatie van reizen, hotelovernachtingen, veel media en een paar dagen later weer op het normale niveau presteren is voor veel spelers nog wennen", aldus Cruijff.

Druk zetten

De club uit de Havenstad profiteerde daar volgens Cruijff optimaal van. "Dit Feyenoord durfde in de Arena druk naar voren te zetten en had de intentie om de wedstrijd naar de hand te zetten."

Cruijff complimenteert de coach van Feyenoord dan ook voor zijn tactiek. "Koeman had de spelers er blijkbaar van kunnen overtuigen, dat je tegen een aanvallend ingestelde ploeg als Ajax meer ruimte krijgt en het dus beter is vooruit in plaats van achteruit te voetballen."

Volg dit nieuws op Twitter via NUlive