SEPANG - Motorcoureur Marco Simoncelli is zondag overleden. De Italiaan bezweek aan de gevolgen van een zware crash in de Grote Prijs van Maleisië, zo heeft de wedstrijdleiding officieel laten weten.

De 24-jarige Simoncelli, die uitkwam in de MotoGP, schoof op het circuit in Sepang met zijn Honda in de tweede ronde onderuit. (video)

Bij zijn val kwam Simoncelli hard in botsing met de Amerikaan Colin Edwards.  Simoncelli verloor daarbij zijn helm en werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Simoncelli maakte vorig jaar zijn debuut in de MotoGP, de koningsklasse. Dit jaar was hij regelmatig in de frontlinie te zien.

Assen

Simoncelli pakte al twee keer pole position - onder meer in de TT van Assen - en eindigde vorige week in de Grote Prijs van Australië nog als tweede. Eerder finishte de motorcoureur in de GP van Tsjechië als derde.

Eind september verlengde Simoncelli zijn contract bij Gresini Racing nog, zodat hij ook volgend jaar in de MotoGP zou uitkomen.

Een week eerder kwam er ook al iemand om het leven in de racesport. Toen betrof het Dan Wheldon. De Engelsman crashte op het circuit van Las Vegas in de IndyCar Series.