BARCELONA - Barcelona heeft de eerste wedstrijd in de kwartfinales van de Spaanse beker verloren. Voor eigen publiek ging de formatie van trainer Frank Rijkaard met 0-1 onderuit tegen Real Zaragoza. In de 73e minuut benutte Villa een strafschop voor de gasten. Volgende week volgt het tweede duel.

Barcelona zette de doelman van Zaragoza voortdurend onder de druk. Vooral Patrick Kluivert kreeg kansen, maar de fel bekritiseerde Nederlandse aanvaller wist de keeper niet te passeren.

Rijkaard verving hem in de 72e minuut voor Overmars. Het publiek liet zijn ongenoegen over Kluiverts gebrek aan productiviteit met een fluitconcert duidelijk blijken. Rijkaard begon het duel verder met zijn landgenoten Cocu, Reiziger en Davids. Cocu werd vlak na rust vervangen. Van Bronckhorst bleef aan de kant.

Tweede divisieclub Alaves heeft uitzicht op een plaats in de halve finales. De ploeg won met 4-2 van Celta de Vigo, dat uitkomt in de Primera Division. Navarro was de grote man bij Alaves met drie treffers. Pinilla maakte de twee doelpunten van Celta.