AMSTERDAM - Bij Red Bull Racing vloeit de champagne rijkelijk deze dagen. Het team legde zondag beslag op de constructeurstitel, met een zege van Sebastian Vettel en een derde plaats voor Mark Webber.

Hoewel Vettel vorige week al de rijderstitel pakte, was hij in Zuid-Korea weer de te kloppen man. Nadat de Duitser in de eerste ronde Lewis Hamilton al wist te verschalken, reed hij onbedreigd naar de zege.

"Ik denk dat het goed is dat het hele team hard zijn best blijft doen", sprak Vettel na afloop. "De voorbereiding was niet ideaal, omdat iedereen nog een beetje katerig was van het feest in Japan", grapte hij.

"Na een zware vrijdag en lastige zaterdag zijn we goed teruggekomen. De auto was vandaag fantastisch. Het was echt leuk om te rijden."

Foutloos

Een vervelende onderbreking voor Vettel was de inbreng van de Safetycar, die de baan op moest vanwege een aanrijding tussen Vitaly Petrov en Michael Schumacher.

"Daar zat ik niet echt op te wachten. Gelukkig kon ik de banden warm houden en een gat slaan op Hamilton. Nadat ik vorige week al de titel pakte, grijpen we nu de constructeurstitel. We hebben moraal getoond en zijn foutloos geweest. Iedereen geniet er van."