AMSTERDAM - De Grand Prix van Zuid-Korea is gewonnen door Sebastian Vettel. De Duitser, vorige week al kampioen geworden in Japan, reed in Yeongam vanaf de tweede plaats naar zijn tiende overwinning van het seizoen.

Lewis Hamilton kwam in de McLaren als tweede over de streep, met kort achter hem Vettels teammaat Mark Webber. Jenson Button pakte met de tweede McLaren de vierde plaats, gevolgd door Fernando Alonso in de Ferrari.

De uitslag in Korea leverde Red Bull Racing de tweede titel in twee weken tijd op. Met twee coureurs op het podium won de renstal voor het tweede jaar op rij de constructeurstitel.

Goede start

Vettel nam in de eerste ronde direct de leiding over van de van pole vertrokken Hamilton. Ook Webber pakte een plaatsje ten koste van de als derde gestarte Button, die ook de beide Ferrari's voor moest laten gaan.

Tweevoudig wereldkampioen Vettel sloeg een klein gat op Hamilton en het duurde dan ook tot de serie pitstops tot de eerste schermutselingen uitbraken. Die vonden vooral plaats in de strijd om plaats vier, tussen de Ferrari's, Button en Nico Rosberg.

Schumacher

Direct na de pitstopserie mocht de Safetycar opdraven, vanwege een crash tussen Vitaly Petrov en Michael Schumacher. De Rus was in duel met Alonso, maar vergat dat hij moest remmen voor bocht drie. Schumacher kon geen kant op en werd vol geraakt door de aanstormende Renault. Beide coureurs moesten opgeven.

Nadat de Safetycar de pitstraat weer opzocht ontstond er een mooi gevecht om de tweede plaats tussen Hamilton en Webber. De Australiër was sneller op de hardere banden die hij bij de eerste pitstop gekregen had en leek een aanval te kunnen plaatsen.

Stops

Op het moment dat Hamilton naar binnenging besloot Red Bull Webber echter ook binnen te halen, waardoor hij weer achter de Brit de baan op kwam. Ondanks verwoede pogingen kwam hij er daarna niet meer definitief langs.

De grote winnaar van de strijd om plaats twee was Vettel, die rustig weg kon rijden van de twee kemphanen achter hem. De Duitser had al snel een voorsprong van tien seconden te pakken op Hamilton en kon onbedreigd op pad naar zijn tiende zege van het seizoen.