ROTTERDAM – Diego Biseswar praat komende week met technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord, die het tot medio 2012 lopende contract van de buitenspeler bij de Rotterdamse club wil openbreken en verlengen.

“Het gaat pas om een eerste gesprek, dus er zullen nog geen knopen worden doorgehakt,” zegt Van Geel tegen NUsport. “Maar het moge duidelijk zijn dat we Diego graag bij de club willen houden.”

Zaakwaarnemer Jeroen Hoogewerf van Biseswar zegt dat de aanvaller het gesprek open zal ingaan. “Diego wil hogerop, met of zonder Feyenoord,” zegt de belangenbehartiger.

Ups en downs

“De afgelopen jaren heeft hij bij de club extremen beleefd, met ups en downs. Hij is eigenlijk alleen maar bezig geweest om het ongelijk van de trainer te bewijzen. Nu is het afwachten of hij na de trainerswissel en zijn blessure zijn basisplaats terugkrijgt."

"Bovendien is niet duidelijk welke trainer er volgend seizoen bij Feyenoord voor de groep staat. Diego’s situatie is daarom zeer complex."

"Hij heeft geen haast met het nemen van een beslissing, want hij weet niet waar hij staat en wil daarom eerst horen wat ze bij de club met hem van plan zijn.”

Jordy Clasie

Middenvelder Jordy Clasie heeft een aanbieding van Feyenoord om zijn tot 2014 lopende contract open te breken en te verlengen in beraad.

“Een dezer weken verwacht ik een antwoord van hem,” zegt Van Geel, die binnenkort ook met Kaj Ramsteijn om tafel gaat. De verdediger kan ondanks een zware knieblessure zijn in 2012 aflopende contract verlengen.

“Vóór de winterstop willen we van de drie spelers met wie we nu in gesprek zijn duidelijkheid hebben,” zegt Van Geel.

“Ze moeten geloven in de ambitie van Feyenoord en ik heb het gevoel dat het wat dat betreft wel goed zit. Er wordt goed getraind en ik hoor positieve geluiden uit de groep.”