ZWOLLE - FC Zwolle heeft vrijdagavond een knappe zege op Almere City geboekt (0-3). De winnaar van de eerste periode kwam dankzij de uitzege alleen op kop in de eerste divisie.

FC Eindhoven kan zondag weer op gelijke hoogte met FC Zwolle komen. De Brabanders moeten daarvoor wel voor eigen publiek Willem II verslaan.

FC Zwolle leidde bij rust al met 2-0, dankzij treffers van Frank Olijve en Joey van den Berg. Nassir Maachi besliste de ontmoeting in de 72e minuut.

MVV

MVV Maastricht verspeelde in blessuretijd van de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport een voorsprong van 3-1. De Limburgers moesten na 89 minuten verder met tien man omdat Bryan Smeets een tweede gele kaart kreeg. Jop van der Linden en Daniel Guijo-Velasco bezorgden Helmond Sport alsnog een gelijkspel (3-3).

FC Oss speelde in het thuisduel met sc Veendam na de rode kaart van doelman Richard Arends een uur met een speler minder. Toch kwamen de Brabanders terug van een achterstand van 2-4 (4-4).

Helm

FC Emmen boekte tegen AGOVV de eerste competitiezege: 1-0. Jeffrey De Visscher maakte in de 81e minuut het enige doelpunt. Doelman Nico Pellatz van Sparta stond in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht met een helm onder de lat. De Duitser zorgde daarmee voor een primeur in het Nederlandse betaalde voetbal. Sparta verloor wel: 3-2.

FC Volendam won de uitwedstrijd bij FC Den Bosch: 2-1.