AMSTERDAM – Theo Janssen heeft zich opnieuw uitgesproken over zijn rol bij Ajax. Het irriteert de middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van FC Twente, dat zijn ploeggenoten hem regelmatig over het hoofd zien.

''Het is balen dat ik zo weinig aan de bal kom'', zo stelt Janssen in een interview met AT5. ''Ik moet dominanter zijn, maar het is irritant dat ik zo vaak over het hoofd word gezien door ploeggenoten.''

''Niet altijd de bal op safe terugspelen. Dat gebeurde te vaak en op een gegeven moment ging ik daar in mee.''

Er is de afgelopen weken veel kritiek geweest op het spel van Janssen. Hij zou een te verdedigende positie hebben in het veld, maar kan zaterdag tegen AZ wel eens een aanvallender rol krijgen.

'Belangrijk zijn'

Kolbeinn Sigthorsson is geblesseerd en de kans is aanwezig dat Siem de Jong zijn positie in de spits gaat overnemen. In dat geval zou Janssen als aanvallende middenvelder opereren in plaats van verdedigende middenvelder.

''Ik wil belangrijk zijn voor het team en aan het eind van het seizoen een mooie prijs pakken. Het maakt me niet zoveel uit waar ik speel'', hield Janssen zich op de vlakte.