AMSTERDAM - Anzhi Makhachkala staat het Samuel Eto’o niet toe om in januari en februari op huurbasis uit te komen voor zijn oude werkgever Internazionale. In die periode ligt de Russische competitie stil.

"Begin volgend jaar zijn we in volle voorbereiding. Hij zal zich met ons op trainingskamp in Turkije en Spanje in het zweet werken, en niet in de Serie A", schrijft Anzi’s algemeen directeur German Chistjakov op de website van de Russische club. "Geen Inter voor hem."

Chistjakov beschuldigt Internazionale van het spelen van politieke spelletjes, omdat Eto’o zelf niet zou hebben aangegeven open te staan voor een tijdelijke rentree bij de club uit Milaan. De aanvaller geldt met een jaarsalaris van twintig miljoen euro als de best betaalde voetballer ter wereld.

"Massimo Moratti (de Inter-voorzitter, red.) probeert een beetje te flirten met de tifosi om de aandacht af te leiden van de slechte resultaten. Ze zijn er trouwens wel snel achter gekomen dat ze niet zonder Eto’o kunnen."

Roberto Carlos

Ondanks de komst van Eto’o en enkele andere sterren (onder wie Mbark Boussoufa en Yuri Zjirkov) bezet Anzhi de achtste plaats in de Russische competitie. De club uit de deelrepubliek Dagestan wordt sinds kort getraind door Roberto Carlos.

De verwachting is dat er op korte termijn een ‘grote naam’ de taken van de Braziliaan, die ook nog als speler actief is, overneemt.