AMSTERDAM - Sebastian Vettel geeft toe dat er zorgen zijn over de banden voor de Grand Prix van Zuid-Korea. De kersverse tweevoudig wereldkampioen van Red Bull Racing verwacht dat de race zondag bol zal staan van de pitstops.

"We kunnen maximaal vijf stops doen en dan zijn onze banden op", sprak de Duitser na afloop van de vrije trainingen in Yeongam. "Misschien moeten we er daarna maar een set regenbanden opschroeven om de finish te halen", grapte hij.

"Misschien pakt het beter of slechter uit dan we nu verwachten. Deze baan is eenvoudig weg een zware voor de banden. Er zijn wel lange rechte stukken, maar daar tussenin krijgt het rubber weinig tijd om te rusten. Dus het wordt niet makkelijk."

Weinig geleerd

De eerste twee vrije trainingen in Korea werden afgewerkt op een natte baan. De voorspellingen voor het weekend zijn echter droog. "Alles wat we vandaag hebben geleerd is weinig waard voor de komende twee dagen. Maar de auto voelt goed aan, dat is het belangrijkste."

Pirelli heeft de zachte en de superzachte band meegenomen naar de tweede Grand Prix op Koreaanse bodem. De mogelijkheid dat coureurs banden gaan sparen tijdens de kwalificatie wordt daarmee in de hand gewerkt.

Lastig

Vettel sloot de vrijdag af met de derde rondetijd, achter de McLarens van Lewis Hamilton en Jenson Button. De Britse formatie won met Button de afgelopen race in Japan en domineerde op de natte baan in Yeongam. Daarover maakt Vettel zich desondanks geen zorgen.

"Ik denk niet dat het zwaarder zal zijn dan andere weekeinden", aldus de Duitser. "Het zou slecht zijn als de anderen op halve kracht hebben gereden in de andere races, maar ik verwacht geen lastiger weekeinde dan anders."

"We gaan zien wie er competitiever is. Onder de omstandigheden van afgelopen middag zag McLaren er erg sterk uit, maar dat hebben we op vrijdag wel vaker gezien. Het is dus lastig te zeggen."