AMSTERDAM - Sven Kramer kijkt er erg naar uit dat hij zaterdag voor het eerst sinds hij hersteld is van zijn slepende blessure een wedstrijd kan schaatsen.

De Fries rijdt in Inzell zijn eerste race sinds de tien kilometer op het WK allround van maart 2010 in Heerenveen. "Ik heb anderhalf jaar geen wedstrijd gereden. Dat wordt spannend", zegt Kramer tegenover De Telegraaf.

Zaterdag maakt de olympisch kampioen op de vijfduizend meter zijn rentree op de drie kilometer. Kramer weet echter zeker dat hij nog niet in de buurt zal komen van zijn eigen toptijd op die afstand.

Pijnvrij

"Dat is ook absoluut niet de bedoeling. Ik ben al zo blij dat ik van mijn klachten af ben. Dat ik gewoon pijnvrij kan schaatsen. Maar op dat niveau zit ik gewoon echt nog niet en dat is ook wel logisch natuurlijk. Ik heb een heel seizoen gemist en dan vooral de wedstrijden. We moeten gewoon kijken hoe het gaat", aldus Kramer.

Hij heeft dan ook niet al te hooggespannen verwachtingen. "Als ik lekker schaats en gewoon makkelijk mijn rondjes kan rijden, dan ben ik tevreden."

Bekijk de video